Kurssikalenteri

Tervetuloa joogakursseille Saarijärvelle!

Tietoa kursseille osallistumisesta täältä.

32 Juhannuksen joogakurssi, 3 vrk

to 22.6.2017 - su 25.6.2017

Ohjaajat: Soile Mustonen, Nina Vuorenpää

Kurssi tarjoaa kokonaisvaltaista hyvää oloa joogaharjoitusten, vehreässä keskikesän luonnossa tapahtuvan ulkoilun, hyvän kasvisruuan ja rauhallisen ympäristön avulla. Sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Hinta: 300 € - 435 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

33 Koko perheen kesäinen joogakurssi, 4 vrk *** täynnä

ma 26.6.2017 - pe 30.6.2017

Ohjaajat: Johanna Jokinen, Janette Räikkönen, Pauli Talvitie, Maria Kuula

Johdatusta joogan polulle niin aikuisille kuin lapsillekin. Tutustutaan aiheeseen harjoitusten ja keskustelujen avulla ja vietetään iloisia hetkiä kesäisen luonnon keskellä. Lasten harjoitukset on suunnattu yli 5-vuotiaille. Jokaisella lapsella tai lapsiryhmällä tulee olla oma vastuullinen aikuinen mukanaan.

Hinta: 335 € - 510 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

34 Iloa ja innostusta Integraljoogasta, 4 vrk

la 1.7.2017 - ke 5.7.2017

Ohjaajat: Sari Penttilä, Mari Rantamäki

Ohjaajat: Integraljooganopettaja LitM Sari Penttilä ja EL Mari Rantamäki Tämän Sri Swami Satchidanandan kehittämän kokonaisvaltaisen joogan mukaisesti harjoituksia tehdään aina lempeän, hyväksyvän läsnäolon asenteella. Vahvistamme kykyämme päästä kosketukseen sisäisen ilon ja rauhan eheyttävälle lähteelle. Perusta-son hathajoogatunti jo itsessään koostuu mantra chantingin ja asanaharjoitusten lisäksi hengitys-, meditaatio- ja syvän rentoutumisen harjoituksista. Teemme harjoituksia mahdollisemman paljon myös ulkona, raittiista ilmasta, kesäisen luonnon kauneudesta ja hiljaisuudesta nauttien. Kurssille ovat tervetulleita niin jooganharrastajat kuin jooganopettajat kaikista koulukunnista. Truth is One, Paths are Many! ”Easeful Body, Peaceful Mind – Useful Life”

Hinta: 335 € - 510 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

35 Uusi horisontti matolta, 3 vrk

to 6.7.2017 - su 9.7.2017

Ohjaajat: Taina Turunen, Onerva Mälkönen

Kaikille, myös aloittelijalle sopiva viikonloppu, jossa on mahdollisuus joogaharjoitukseen, hiljentymiseen, oman elämän tutkimiseen luovilla työtavoilla ja jakamiseen toisten kanssa. Annamme kesäisen opiston, savusaunan ja luonnon auttaa meitä uuden etsimisessä.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

36.1 Äijäjoogakurssi, 3 vrk **täynnä

ma 10.7.2017 - to 13.7.2017

Ohjaajat: Antti Sipinen, Antti Heikinheimo

Kurssilla tehdään kaikille, jäykimmillekin miehille sopivia joogaharjoituksia. Harjoi-tukset alkavat valmistelevilla ja lämmittävillä liikkeillä. Tämän jälkeen tehdään erilaisia seisonta- ja lattialiikkeitä. Harjoituksen lopussa tehdään erillinen rentoutumis-harjoitus. Myös lyhyitä meditaatioharjoituksia kokeillaan. Kurssi soveltuu kaikenikäi-sille ja -kuntoisille miehille.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

36.2 Joogakurssi naisille äijäjoogakurssin rinnalla, 3 vrk **täynnä

ma 10.7.2017 - to 13.7.2017

Ohjaajat: Sirkka Kaplas, Terttu Tenhunen

Kurssin tavoitteena on antaa pariskunnille mahdollisuus tulla yhdessä Joogaopistolle opiskelemaan joogaa ja viettämään yhteistä mukavaa lomaa. Kurssille voi tulla myös yksin. Naisten kurssilla on yhtä rento ja iloinen meininki kuin miehilläkin. Mukaan voivat tulla myös ensikertalaiset. Tarkoitus on myös viettää vapaa-aikaa ja nauttia Saarijärven kauniista luonnosta ja Joogaopiston rauhasta.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

37 Upanishadien maailma (T) **** Jonotuslista***, 3 vrk

pe 14.7.2017 - ma 17.7.2017

Ohjaajat: Luigi Sgroi

Tämän seminaarin aihe käsittelee intialaisen filosofian ensimmäisiä muotoja, jotka ovat syntyneet joitakin vuosisatoja ennen Kristuksen syntymää. Lähdemme vedakult-tuurista ja kuljemme historian kautta seuraten intialaista tapaa ajatella, joka maailmas-sa edustaa uuden henkisen näkemyksen aamunkoittoa. Tämä matka ei ole liian perusteellinen. Se käsittelee tärkeitä aiheita, kuten karma, uhraus, Atman ja sisäistä-minen. Tämä matka on hyödyllinen myös joogan tehtävän ymmärtämisessä. Käytännön järjestelyt Eeva ja Erkki Koistinen ja tulkkina Leila Tapanainen

Hinta: 360 € - 495 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

38 Joogaa ja melontaa, 4 vrk

ke 19.7.2017 - su 23.7.2017

Ohjaajat: Leena Koiso-Kanttila, Marja Kuismin, Anssi Orrenmaa, Sonya Zouiter ja Juha Karvinen

Tutkimme joogaharjoituksen antia melontaan, kuten tasapainoa, rentoutta, hengitystä ja tietoista läsnäoloa. Kurssi sisältää kolme ohjattua melontaretkeä, joogaharjoituksia, alustuksia ja keskustelua. Savusauna ja kasvisruoka hoitavat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Osallistujilta edellytetään melontakokemusta ja kiinnostusta joogaan. Kurssille mukaan kajakki melontavarusteineen. Vuokrakalustoa on rajoitettu määrä hintaan 60 €/ kurssi, varaukset ilmoittautumisen yhteydessä. Osallistujilla oltava oma vakuutus.

Hinta: 335 € - 510 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

39 Kypsän iän joogakurssi, 3 vrk

ma 24.7.2017 - to 27.7.2017

Ohjaajat: Maikki Forsberg, Rauno Lehtonen, Tuula Lehtonen

Mitä kaikkea meissä jo onkaan ja mitä vielä on tulossa? Joogan ja keskustelujen avulla etsimme keinoja, jotka auttavat meitä selviytymään ikääntymisen mukanaan tuomista kysymyksistä ja tuovat vanhuusvuosiimme lisää vireyttä ja iloa. Koetaan, eletään ja tullaan kypsääkin kypsemmäksi.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

40 Jooga ja Modern Nordic Walking, 3 vrk

pe 28.7.2017 - ma 31.7.2017

Ohjaajat: Sirkku Savusalo, Saara Viren

Reipashenkisellä kurssilla joogataan ja ulkoillaan. Modern Nordic Walking -harjoitteet edistävät luontaista liikkumista, kehonhallintaa ja sydämen hyvinvointia. Jooga- ja kävelyharjoitukset tukevat toisiaan. Kurssilla tehdään myös jalkateräharjoitteita. Liikunnanohjaaja, MNW-ohjaaja Saara Viren ohjaa sauvakävelytekniikkatunnit ja kävelylenkit. Joogaharjoitukset ohjaa Sirkku Savusalo, jooganopettaja SJL. Omat sauvat mukaan. Lisätietoja MNW-metodista osoitteesta: http:// www.modernnordicwalking.com

Hinta: 270 € - 405 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

41 Jooga ja Mindfulness, 3 vrk **jonotuslista*

to 3.8.2017 - su 6.8.2017

Ohjaajat: Leena Koiso-Kanttila, Eija Wager

Hyväksyvä, tietoinen läsnäolo eli mindfulness auttaa ihmistä tutustumaan itseensä ja omiin tarpeisiinsa, sekä parantaa stressinsietokykyä. Joogaharjoitukset täydentävät kokonaisvaltaista lähestymistapaa. Lisäksi nautimme savusaunan löylyistä ja kesäisestä luonnosta.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

42 Talkooleiri, 4 vrk *täynnä

ma 7.8.2017 - pe 11.8.2017

Ohjaajat: Jorma Lehtonen, Soile Mustonen, Irene Raunio

Talkooleirit on tarkoitettu niille joogaliiotn jäsenille, jotka haluavat tehdä talkootyötä Joogaopiston hyväksi. Leireillä tehdään erilaisia ajankohtaisia töitä. Iloisessa seurassa on mukava panna ”hihat heilumaan” yhteisen opiston hyväksi! Tämän talkooleirin erityistehtävänä on viinimarjojen poimiminen ja pakastaminen talven varalle.

Hinta: 0 € - 0 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

43 Joogan perusteet Patanjalin joogasutrissa, 3 vrk

pe 11.8.2017 - ma 14.8.2017

Ohjaajat: Anna Kolehmainen, Galit Levin

Kurssilla tutustutaan joogan perusteisiin, jotka esitellään Patanjalin joogasutra kokoelman neljässä luvussa. Tässä joogatekstin luvussa Patanjali antaa kattavan kuvauksen joogan prosessista. Aihealueita on väärä ymmärrys kärsimyksen lähteenä ja oikea ymmärrys kärsimyksestä vapautumisen välineenä. Kuinka mielen selkeys edesauttaa oikean ymmärryksen saavuttamisessa ja kuinka mielen selkeyttä voi lisätä? Minkä tyyppistä on oikea ymmärrys ja millaisia vaikutuksia sillä on? Kuinka jooga näyttäytyy tässä valossa, mikä on joogan päämäärä ja mitkä välineet vievät meitä eteenpäin omassa harjoituksessamme? Millainen on jooga elämäntapana ja kuinka se voi vähentää kärsimystämme ja edesauttaa saavuttamaan oman potentiaalimme? Näihin teemoihin tutustumme luentojen ja käytännön harjoitusten kautta. Kurssi sopii edistyneemmille joogaajille ja jooganopettajille. Opetuskieli on englanti ja tarvittaessa opetus tulkataan suomeksi.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

44 Jooganopettajan perusopinnot (P2), 6 vrk

to 17.8.2017 - ke 23.8.2017

Ohjaajat: Annika Törn-Raiskila ja Tuuli Tiihonen

Jooganopettajaopintojen toinen osio

Hinta: 470 € - 715 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

45 Rajajoogan polulla kohti yksinkertaisuutta ja totuudellisuutta (T XIV/1), 3 vrk

to 24.8.2017 - su 27.8.2017

Ohjaajat: Tuula Kiilerich, Ingrid Sepp

Sutrien pohjalta syvennämme tietoisuuttamme ja kokemustamme siitä harjoittamisen tavasta, mikä voi johtaa iloon ja vapauteen. Hiljaisuuden tilasta syntyy aito kyky kohdata elämä sen kaikissa väreissä, hyväksyen, arvostelematta, mutta rohkeasti kulkien tarvittavaa muutoksen tietä. Tutkimme asanaharjoituksen tärkeitä peruselementtejä, kuinka ne vievät istuma-asennon ojennukseen ja tasapainoon. Harjoituksemme sydän on auttaa toinen toistamme, yksin vastuussa omasta muutoksestamme, mutta yhdessä samalla polulla eläen todeksi: Elämä tässä ja nyt.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

46 Hiljaisuuden retriitti: Joogaa ja hiljaisuutta sadonkorjuun aikaan, 3 vrk

ma 28.8.2017 - to 31.8.2017

Ohjaajat: Sinikka Tala, Helena Turja

Retriitti on kokonaisvaltainen elinvoiman lähde, se tukee henkistä kasvua ja mielenrau-haa. Retriitti koostuu virikepuheista, ohjatusta meditaatiosta, joogaharjoituksista sekä ohjatuista kirjoittamishetkistä. Virikepuheissa ja meditaatiossa ammennetaan voimaa Hildegard Bingeniläisen opetuksen virvoittavilta lähteiltä. Hiljaisuus auttaa hahmotta-maan sitä, mikä elämässä on tärkeää ja merkityksellistä, mikä taas pintakuohua. Hiljaisuuteen astuminen merkitsee askelta kohti yksinkertaisuutta. Majoitumme yhden hengen huoneissa ilman lisämaksua.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

47 Jooga ja ääni, 2 vrk *täynnä

pe 1.9.2017 - su 3.9.2017

Ohjaajat: Pia Skibdahl, Tuuli Tiihonen

Kurssilla tutustumme laulupedagogin johdattamana äänen rentouttaviin ja vapauttaviin vaikutuksiin. Koemme miten ääni voi johdattaa sisäiseen hiljaisuuteen. Kurssilla opiskelemme myös tervettä ja luonnollista äänenkäyttöä. Yhtenä teemana on äänen yhdistäminen joogaharjoitukseen. Laulutaitoa tai äänellisiä valmiuksia ei edellytetä. Kurssi on varattu Tampereen seudun joogayhdistykselle. Ilmaiskuljetus jäsenille, ilmoittautumiset 1.7.2017 mennessä: Ulla Karhapää, puh. 045 850 9292 tai ulpukoita(at)gmail.com. Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: 220 € - 320 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

48 Joogaopettajien perusopinnot (P3) , 7 vrk

ma 4.9.2017 - ma 11.9.2017

Ohjaajat: Kuure Ritva ja Talja Pirkko

Perusopintojen kolmas jakso

Hinta: 530 € - 825 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

49 Joogakurssi, 2 vrk

pe 15.9.2017 - su 17.9.2017

Ohjaajat: Kerttu Kelomaa-Sulonen

Ohjelma ilm. myöhemmin. Kurssi on varattu Lappeenrannan Joogakerho ry:lle ja ilmoittautumiset: tiina.vahteristo(at)pp3.inet.fi. Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

50 Talkooleiri, 4 vrk

ma 18.9.2017 - pe 22.9.2017

Ohjaajat: Kaija Pitkänen, Ami Ihatsu, Keijo Loisti

Talkooleirin ohjelmassa on opiston ja kasvimaan ja ympäristön valmistamista talvea varten, ikkunoiden pesua ym. ajankohtaisia töitä. Talkooleirit on tarkoitettu niille joogaliiton jäsenille, jotka haluavat tehdä talkootyötä Joogaopiston hyväksi. Iloisessa seurassa on mukava panna ”hihat heilumaan” yhteisen opiston hyväksi!

Hinta: 0 € - 0 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

51 Asentojen symboliikkaan eläytymisen kautta muotojen tekemisestä niiden sisällön kokemiseen, 2 vrk ***täynnä

pe 22.9.2017 - su 24.9.2017

Ohjaajat: Eeva Koistinen, Hilla Saarinen

Tällä kurssilla on symboliikkaan liittyvien luentojen ja neljän joogaharjoituksen lisäksi zazenharjoitus aamuisin sekä lauantaina että sunnuntaina.

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

52 Joogaopiston ruokakurssi, 3 vrk

ma 25.9.2017 - to 28.9.2017

Ohjaajat: Maisa Kivi

Keittiössä opitaan herkullisten ruokien salaisuuksia ja joogasalissa luodaan päivitäin toistuva joogaohjelma kotikäyttöön.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

100. Voimaa ja virtaa syksyisestä luonnosta, 2 vrk

pe 29.9.2017 - su 1.10.2017

Ohjaajat: Liisa Kontturi, Erkki Lähde ja Sari Penttilä

Tällä kurssilla tutkitaan joogan ja luonnon kokonaisvaltaisuutta. Ihmisen yhteyttä luontoon ja aistien toimivuutta luovuuden lähteenä ja tietoisuuden herättäjänä. Vietämme aikaa luonnossa liikuen, kuunnellen ja uutta oppien, hengitellen ja hiljaa meditoiden. Näin tutustumme aistit, mieli ja sydän avoimina syksyisen luonnon kauneeteen, sen antimiin, sieniin ja yrtteihin. Yhdessä koetaan hiljaisuus harjoituksessa, yhteys luontoon ja annetaan energian virrata.

Hinta: alkaen 190e

Ilmoittaudu kurssille

53 Jooganopettajien perusopinnot (P1), 6 vrk

ma 2.10.2017 - su 8.10.2017

Ohjaajat: Ritva Kuure ja Marja Kuismin

Jooganopettajien perusopinnot (P1)

Opintoihin haetaan erillisellä hakemuksella:

http://www.joogaliitto.fi/opettajakoulutus/hakemus-perusopintoihin-p1/

Jooganopettajakoulutuksen esite luettavissa:

http://www.joogaliitto.fi/opettajakoulutus/koulutusesite/

Hinta: alkaen 470e

Ilmoittaudu kurssille

54 Jooganita, 3 vrk

ma 9.10.2017 - to 12.10.2017

Ohjaajat: Anita Steinmann

”Nyt, kun olet valmis, sinulle annetaan joogan opetus, jotta syvä kyky elää avautuu sinulle.” (Patanjalin Joogasutra 1.1) Hatha-jooga antaa sinulle energiaa, elämäniloa ja elämänvoimaa. Jooga on ravintoa keholle, mielelle ja sielulle. Harjoitukset (asanat) vahvistavat, notkistavat ja rentouttavat. Ne opettavat keskittymään ja löytämään tasapainon. Hengitysharjoitukset (pranayama) aktivoivat, rauhoittavat ja säännöstelevät luonnollista hengitystä, kunnes joogaaja on kypsä kääntymään sisäänpäin ja on valmis meditaatioon. 30-vuotinen joogaharjoitukseni on minulle kokonaisvaltainen elämänkoulu. Jooga on kantanut vaikeina aikoina ja se on siivittänyt onnen hetket.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

55 Joogakurssi: Terve selkä, 2 vrk

pe 13.10.2017 - su 15.10.2017

Ohjaajat: Leena Karmakallio

Selän hyvinvointi rakennetaan kolmella tärkeällä asialla: kehon asennolla, syvien lihasten käytöllä ja hengityksellä. Nämä kaikki tukevat toisiaan ja näitä tutkimme viikonlopun ajan. Iltaisin nautitaan restoratiivisista (palauttavista) harjoituksista ja jooga nidrasta (syvästä rentoutumisesta). Kurssi on varattu Salo-Jooga ry:lle yhteystiedot: ilkka@varnia.fi tai tekstiviestillä 044 3294849 ja kurssille voidaan ottaa 28 henkeä. Voit kysyä mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

56 Hiljaisuuden joogaretriitti, 2 vrk

ma 16.10.2017 - ke 18.10.2017

Ohjaajat: Heli Harjunpää, Ulla-Maija Rönkä

Tässä joogaretriitissä lähdetään kokemaan kehon, mielen ja hengen tasapainoa hiljaisuu-dessa. Rauhassa ja hiljaisuudessa on mahdollista kuunnella itseään, levähtää suorittami-sesta ja syventyä joogan hoitaviin ja uudistaviin vaikutuksiin. Osallistujat laskeutuvat ensimmäisen päivän aikana keskinäiseen hiljaisuuteen ja kunnioittavat toinen toistensa rauhaa. Ohjaajan kanssa on mahdollista keskustella sovittuina aikoina. Hiljaista yhdessä-oloa rytmittävät joogaharjoitukset, yhteiset ateriat, lepo ja luonnossa liikkuminen. Majoittuminen on yhden hengen huoneissa ilman lisämaksua.

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

57 Jooga selän hoidon ja kuntoutuksen tukena TXII/3, 3 vrk

pe 20.10.2017 - ma 23.10.2017

Ohjaajat: Sinikka Tala ja Iia Lappalainen

Jooganopettajien täydennyskoulutuksen kolmannella osiolla painopisteenä on mieli ja sen vaikutus selkäongelmien ehkäisyssä ja kivun hoidossa. Tutkimme joogan kokonaisvaltais-ta vaikutusta.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

58 Joogaa kaiken ikää, 3 vrk

ma 23.10.2017 - to 26.10.2017

Ohjaajat: Helena Ikonen

Jooga on lahja ikääntyneelle. Jooga edistää terveyttä ja onnellisuutta. Se pitää mielen virkeänä ja auttaa suhtautumaan elämään myönteisesti. Yksinkertainen ja konkreettinen joogaharjoitus on mahdollisuus tavoittaa mielen hiljaisuutta ja kehittää tarkkaavaisuutta. Harjoituksen muuttuessa säännöllisemmäksi ja jatkuvammaksi tarkkaavaisuuden on mahdollista vähitellen kehittyä selkeämmäksi yhteydeksi itseen ja kyvyksi olla läsnä toisille.” Joskus olemme väsyneitä ja kuljemme hitaasti, mutta aina voimme astua pieniä askeleita eteenpäin.” Nämä ovat Zen-mestari Roland Juno Rechin sanoja, jotka soveltu-vat myös joogaharjoitukseen. Tule yksin tai yhdessä uusiutumaan ja virkistymään. Kurssi sopii keski-ikään ehtineille ja sitä vanhemmille. Voit olla vasta-alkaja tai pidempään joogaa harrastanut. Olemme kaikki samanveroisia. Joogaharjoitusten lisäksi on alustuksia ja keskusteluja joogan merkityksestä elämässä.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

59 Rintakehän liikkuvuus ja hiljaisuus sydämen hyvinvoinnissa, 2 vrk

pe 27.10.2017 - su 29.10.2017

Ohjaajat: Leena Karmakallio ja Terhi Summa

Sydän on 24 tuntia vuorokaudessa työtä tekevä supertyöläinen, jonka toimintaympäris-töä on hyvä pysähtyä huoltamaan ja hellimään. Esimerkiksi liika stressi, rintakehän huono linjaus tai lihasjännitys häiritsevät sydämen toimintaa. Haluamme nostaa sydämen sekä tietoisuuteen että aktiivisesti mukaan harjoitukseemme. Leena on jooganopettaja. Terhi on Movement Intelligence-kouluttaja, terveystieteiden kandi, joka on harrastanut eri joogalajeja ja on innostunut yhdistämään tietoista, luonnollista liikettä myös joogaharjoi-tuksiin. Päivien aikana kuulostelemme sydämen toimintaa ja sen toimintaympäristöä, eli rintakehää. Harjoitusten kautta tutustutaan sydämen rooliin erilaisissa liikeradoissa. Movement Intellegence-harjoittein tutkitaan lapojen, rintalastan ja rintarangan sekä lantion hellän, tietoisen liikkeen merkitystä sydämen toimintaympäristölle. Iltajooga päätetään yhtenä iltana jooga nidraan (syvä rentoutuminen) ja toisena iltana restoratiivi-siin harjoituksiin. Kurssi on varattu Helsingin Joogayhdistykselle. Ilmoittautumiset ja tiedustelut: jooga@joogahuone.fi tai ma-to klo: 11-14 puh: 044 2152523. Joogayhdistys järjestää kuljetuksen Joogaopistolle. Bussikuljetuksen hinta määräytyy osallistujien määrän mukaan. Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

60 Silta joogasta sanoihin, 3 vrk

to 2.11.2017 - su 5.11.2017

Ohjaajat: Pirkko Talja ja Silja Mäki

Joogassa kuljemme hengityksen ohjaaman fyysisen harjoituksen kautta kohti itsetuntemusta, tasapainoa sekä mielen ja kehon hyvinvointia. Joogaharjoituksessa oma kokemus on tärkeintä, ei ulkoinen muoto. Harjoitus vaikuttaa meihin kokonaisvaltaisesti ja siitä voi tulla voimakas muutoksen väline. Kirjallisuusterapia on luovien terapioiden muoto, jossa lukeminen ja kirjoittaminen toimivat välineinä parempaan itsetuntemukseen ja hyvinvointiin. Mukana on myös sanataiteen ilo ja rytmi. Ryhmässä kirjoitetaan lyhyitä tekstejä, joiden pohjalta keskustellaan luottamuksellisessa ilmapiirissä ohjaajan johdolla. Kurssilla joogaharjoitukset ja -alustukset vuorottelevat kirjallisuusterapeuttisen kirjoittamisen ja keskustelujen kanssa. Kuulostelemme kehon ja mielen viestejä ja peilaamme joogan ja kirjoittamisen vaikutuksia toisiinsa. Jokainen saa olla oma itsensä ja tuoda elämäänsä esille sen verran kuin haluaa. Kurssi sopii kaikille. Aikaisempaa kokemusta joogasta ja erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

60.2 Jooga ja ilon ja hiljaisuuden tanssi

to 2.11.2017 - su 5.11.2017

Ohjaajat: Marita Laaksonen

Tanssimme kauniiseen musiikkiin yhdistettyjä koreografioita, jotka rauhassa harjoitellaan. Muodostamme tanssien yhteisen ympyrän ja hiljennymme myös meditatiivisiin käsiliikkeisiin. Ilon ja hiljaisuuden tanssiessa saamme kokea harmoniaa musiikin ja liikkeen avulla. Joogaharjoitukset syvenevät läsnäolon kokemusta ja vetreyttävät kehoa.

Hinta:

Ilmoittaudu kurssille

61 Yin jooga ja meridiaanit 2/2, 2 vrk

ma 6.11.2017 - ke 8.11.2017

Ohjaajat: Sina Varhee , Päivi Romo

12 päämeridiaania (energiakanavaa) säätelee hyvinvointiamme ja kehomme tasapainoa. Yin joogan yksi kohdealue on meridiaanit ja tällä kurssilla tutustumme meridiaaneihin Yin joogan asanaharjoituksen kautta. Kurssi sopii joogan perusasiat osaaville

Hinta: 190 € - 290 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

62 Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXV/1), 6 vrk

ma 13.11.2017 - su 19.11.2017

Ohjaajat: Terttu Komulainen, Karin Sillander, Sirpa Immonen

Syventävien opintojen ryhmä S25 ensimmäinen osio

Hinta: 470 € - 715 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

101. Jooga ja terveys 3 vrk

ma 20.11.2017 - to 23.11.2017

Ohjaajat: Sirpa Polo ja Tanja Jauhiainen

Joogateksteistä tutu ajatus: ”Jooga ei paranna sairautta, jooga parantaa ihmisen”.

herättää ajattelemaan, miten voin itse omalla toiminnallani vaikuttaa terveyteeni. Etsimme kurssilla oman itsemme terveyden avainta tekemällä harjoituksia , opettelemalla kuuntelemaan ja keskustelemalla kokemusten pohjalta joogan keinoista terveyden ylläpitäjänä. Kurssin tavoitteena on parantaa osallistujien valmiuksia luoda itselle sopiva terveyttä ylläpitävä joogaohjelma.

Hinta: alkaen 260e

Ilmoittaudu kurssille

63 Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXI/4), 6 vrk

pe 24.11.2017 - to 30.11.2017

Ohjaajat: Maija-Liisa Pyykönen, Marjatta Wihlman, Pauli Talvitie

Syventävien opintojen S21 neljäs osio.

Hinta: 470 € - 715 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

64 ”Kun ruumis ja mieli ovat yhtä yksinkertaisessa asennossa, siinä hetkessä on ikuisuus”, 2 vrk

pe 1.12.2017 - su 3.12.2017

Ohjaajat: Hilla Saarinen, Ingrid Sepp , Onerva Mälkönen

Kurssi on varattu Länsirannikon Joogakerholle. Voit kysyä mahdollisesti vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: 195 € - 295 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

65 Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXIII/2), 6 vrk

to 7.12.2017 - ke 13.12.2017

Ohjaajat: Ritva Kuure, Sinikka Tala ja Tuija Aaltonen

Syventävien ryhmän 23 toinen osio.

Hinta: 470 € - 715 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

66 Joogaharjoitus osaksi omaa arkea, 3 vrk

pe 15.12.2017 - ma 18.12.2017

Ohjaajat: Anna Kolehmainen ja Maija Leinonen

Joogan elävöittävät vaikutukset löytyvät säännöllisen harjoituksen myötä. Tällä kurssilla etsimme yhdessä innostusta ja keinoja, joilla saamme joogaharjoituksen osaksi arkea. Viikonlopun aikana teemme harjoituksia, joista löytyy ideoita omiin 20-30 min. kotihar-joituksiin. Yhteisissä keskusteluissa jaamme kokemuksia joogan hyvistä vaikutuksista ja pohdimme, millä tavoin voimme antaa niille enemmän tilaa elämässämme. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat saada säännöllisyyttä omaan joogaharjoitukseensa ja kaipaavat siihen tukea. Se soveltuu hyvin myös jooganopettajien perusopintojen rinnalle tukemaan oman harjoituksen säännöllistymistä.

Hinta: 260 € - 395 € majoitusvaihtoehdosta riippuen

Ilmoittaudu kurssille

1. Joogasutra, opas sisäisen uudistumisen tielle (T) 3vrk

to 4.1.2018 - su 7.1.2018

Ohjaajat: Minna Lahdenperä ja Arvo Tavi

Gérard Blitzin ydinopetus on, että ruumiin tietoisuuden kautta voi päästä henkiseen tietoisuuteen. Joogamatolla, ruumiista ja spontaanista hengityksestä tietoisena sekä osaavan opettajan ohjaamana voi saada oman suoran kokemuksen aistien asettumisesta spontaanisti lepotilaan. Tämä itsestään syntyvä pohjatyyneyden tila on avain sisäisen uudistumisen tiellä. Joogasutra avautuu nyt uudella tavalla. Suhde itseen (niyama) uudistuu ja sen myötä muuttuu myös suhde toisiin ihmisiin ja yhteisöömme (yama).

Lopulta yksilöiden muuttuessa yhteisömme alkaa väkivallattomasti uudistua hyväksymään ihmisten erilaisuuden ja samalla luopumaan yksilöiden eriarvoisuudesta

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

2. Jooganopettajien perusopinnot (P1), 6 vrk

ma 8.1.2018 - su 14.1.2018

Ohjaajat:

Jooganopettajanopintojen ensimmäiselle osiolle haetaan erillisellä hakulomakkeella joka löytyy tästä.

Hakemus perusopintoihin (P1)

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

3. Jooganopettajien perusopinnot (P3), 7 vrk

ma 15.1.2018 - ma 22.1.2018

Ohjaajat:

Jooganopettajaopintojen kolmas lähijakso.

Hinta: alkaen 540e

Ilmoittaudu kurssille

4. Tuolijoogaa, 2 vrk

pe 26.1.2018 - su 28.1.2018

Ohjaajat: Sirkka Kaplas ja Terttu Tenhunen

Kurssilla tutustutaan tuolilla tehtäviin joogaharjoituksiin ja se sopii kaikille asiasta kiinnostuneille. Tuolijooga soveltuu vanhusten ja liikuntarajoitteisten kuntoutukseen ja se tukee samalla heidän selviytymistään arjessa. Tuolijooga soveltuu myös taukojoogaksi työpaikoille tuomaan hyvinvointia niin keholle kuin mielelle. Ohjelmassa ovat myös päivittäiset normaalit joogaharjoitukset

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

5. Ihmeellinen ihminen: anatomiaa, fysiologiaa ja joogaharjoitusta (T XIII/3), 3 vrk

to 1.2.2018 - su 4.2.2018

Ohjaajat: Kerttu Kelomaa-Sulonen ja Merja Lindström

Kurssi on tarkoitettu jooganopettajille, jotka ovat kiinnostuneita täydentämään ymmärrystään ihmisen moninaisuudesta länsimaisen ihmiskuvan pohjalta. Täydennämme opettajakoulutuksesta puuttuvia asioita keskustellen ja harjoitellen. Kukin jakso on itsenäinen kokonaisuus, joten voit osallistua, vaikka et olisi ollut ensimmäisillä osioilla.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

6. Joogaa kaiken ikää, 3 vrk

ma 12.2.2018 - to 15.2.2018

Ohjaajat: Liisa Tuffner ja Helena Ikonen

Jooga on lahja ikääntyvälle ihmiselle. Jooga edistää terveyttä ja onnellisuutta, se pitää mielen virkeänä ja auttaa suhtautumaan elämään myönteisesti. Elämän ehtoopuoli voi olla elämäsi parasta aikaa, kun omistaudut sielusi ja ruumiisi hyvinvoinnille. Tule yksin tai yhdessä uusiutumaan, virkistymään ja venymään uusiin mittoihin. Kurssi sopii keski-ikään ehtineille ja sitä vanhemmille. Voit olla vasta-alkaja tai pidempään joogaa harrastanut. Joogaharjoitusten lisäksi on alustuksia, keskusteluja ja pohdiskeluja joogan merkityksestä elämäämme. ”Vierivä kivi ei sammaloidu”.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

7. Joogaa ja hiihtoloman riemuja koko perheelle, 5 vrk

la 17.2.2018 - to 22.2.2018

Ohjaajat: Sirpa Ripatti ja Merja Tompuri

Hiihtolomakurssi, jossa monipuolista ohjelmaa lapsille ja aikuisille.

Jokaisella lapsella tai lapsiryhmällä tulee olla oma vastuullinen aikuinen mukanaan.

 

Hinta: alkaen 415e

Ilmoittaudu kurssille

8. Paulin joogaviikonloppu, 2 vrk

pe 23.2.2018 - su 25.2.2018

Ohjaajat: Pauli Hatakka

Tule virkistäytymään asanoiden ja musiikkihetkien pariin ja laajentamaan ymmärrystä joogasta ja itsestäsi.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

10.1. Erityistä joogaa erityisille ihmisille, 2 vrk

pe 2.3.2018 - su 4.3.2018

Ohjaajat: Heidi Viheriälä ja Sirkka Kaplas

Tämä kurssi on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, joilla on liikuntarajoite tai muita syitä ottaa erityisen rauhallisesti. Toinen kurssin vetäjistä, Heidi, on itse kokenut aivoinfarktin, ja siten oman kokemuksensa kautta ymmärtää, että joogaaminen on paitsi mahdollista, myös erittäin hyödyllistä, vaikka keho ei toimikaan tavanomaiseen tapaan.

Heidi on kokenut joogan kuntouttavana asiana, niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

Jooganopettajaksi hän kouluttautui Joogaopistolla, Saarijärvellä, oman vammautumisensa jälkeen vuosina 2008 – 2014. Kannustuksen ja innostuksen joogaan Heidi sai Sirkka Kaplaksen ohjauksessa vuonna 2006, vammauduttuaan noin vuotta aiemmin. Tämä kurssi järjestetään nyt jo kolmatta kertaa.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

10.2. Röstvård – en välfungerande röst , 2 vrk

pe 2.3.2018 - su 4.3.2018

Ohjaajat: Harriet Sevelius, talpedagog och Sikku Wahlberg, yogalärare

I kursen ingår förutom  föreläsningar om rösten och röstövningar också yogaövningar. I yogaövningarna undersöker vi hur den egna rösten påverkar kroppen, då vi tar med ljud som en del av yogaövningen. Yogaövningen överlag hjälper oss att ta vara på vår röst.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

11. SJL-joogakurssi, 2 vrk

ti 6.3.2018 - to 8.3.2018

Ohjaajat: SJL-jooganopettajat Seija Rimola ja Anna Solin

Kurssi on opiskelijoille tai vaikkapa kirjoituksiin valmistautuville. Sopii muillekin joogasta kiinnostuneille, aloittelijoille tai jo useamman vuoden jooganneille. Jooga auttaa keskittymään ja rentoutumaan sekä vähentää jännitystä. Irtaudu arjesta ja tule kokemaan hyvää oloa ja tasapainoa joogan parissa.

Hinta: alkaen 200e (koululaisilla ja opiskelijoilla -20%)

Ilmoittaudu kurssille

12. Akujooga avaa mielen lukkoja ja antaa luvan syvään hellittämiseen, 3 vrk

ma 12.3.2018 - to 15.3.2018

Ohjaajat: Antti Palokangas ja Sirkka Nylund

Akujooga on yhdistelmä tavallisia jooga-asanoita ja akupainantaa. Asennot samalla venyttävät ja tasapainottavat kehoa manipuloimalla kehon meridiaaneja ja akupisteitä.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

13. Jooganopettajien perusopinnot (P2), 6 vrk

pe 16.3.2018 - to 22.3.2018

Ohjaajat:

Jooganopettajaopintojen toinen jakso.

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

14. Joogakurssi 2 vrk

pe 23.3.2018 - su 25.3.2018

Ohjaajat:

Kurssi on varattu Helsingin Joogayhdistykselle.

 

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

Päivitä kalenteria valitsemalla alta minkälaista kurssia etsit

Aloittelijoille
Koulutus
Täydennyskoulutus