Kurssikalenteri

Tervetuloa joogakursseille Saarijärvelle!

Tietoa kursseille osallistumisesta täältä.

64. Jooganopettajan syventävät opinnot SXXV/3, 6 vrk

pe 15.11.2019 - to 21.11.2019

Ohjaajat: Sirpa Immonen, Terttu Komulainen ja Karin Sillander

Hinta: alkaen 480 e

Ilmoittaudu kurssille

65. Lempeää joogaa nivelille, 3 vrk

to 21.11.2019 - su 24.11.2019

Ohjaajat: Susanna Ryynänen, fysioterapeutti, jooganopettaja SJL® ja Mari Mikkilä, jooganopettaja SJL ® -opiskelija

Tutustutaan SJL-joogan hienovaraisin keinoin nivelten toimintakyvyn ylläpitämiseen. Kurssi sopii kaikille jooganharrastajille.

Kurssilla paikkoja vapaana!

 

Katso OHJELMA tästä

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

66. Ihmeellinen ihminen TXIX/1, 3 vrk

to 28.11.2019 - su 1.12.2019

Ohjaajat: Kerttu Kelomaa-Sulonen yl.lääket. erik.lääk. Jooganopettaja SJL-kouluttaja ja Merja Lindström, fysioterapeutti, jooganopettaja SJL-kouluttaja

”Ihmeellinen ihminen: anatomiaa, fysiologiaa ja joogaharjoitusta”.

Kurssi on sisällöltään sama kuin 2016–2018 toteutettu kurssi.

Ensimmäisen osion aiheina ovat happo-emäs-tasapaino sekä olkanivelet ja hartiarengas. Kurssi on tarkoitettu jooganopettajille, jotka ovat kiinnostuneita täydentämään ymmärrystään ihmisen moninaisuudesta länsimaisen ihmiskuvan pohjalta. Kukin osio on itsenäinen kokonaisuus eikä kurssi edellytä kaikille jaksoille osallistumista.

 

Katso OHJELMA tästä

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

67. Yin-joogan opettajakoulutus, 4 vrk ***Kurssi täynnä***

ma 2.12.2019 - pe 6.12.2019

Ohjaajat: Kouluttajat: Sina Varhee ( SJL®, RYT, pääopettaja), Päivi Romo ( SJL®, RYT, oppimateriaali, filosofia), Sirpa Immonen ( SJL®, anatomia)

Haluatko laajentaa ja syventää jooganopettajan taitojasi sekä mahdollisesti laajentaa joogan tarjontaa paikkakunnallasi? Yin-jooga on erittäin suosittua ja täydentää minkä tahansa joogan opettajakoulutusta. Edellytyksenä tähän koulutukseen on vähintään SJL tai RYT200 sekä vankka kokemus joogan opettamisesta. Tämä yin-joogan opettajakoulutus pohjautuu Paul Grilleyn perimälinjaan.

Opettajakoulutus alkaa joulukuussa 2019 Joogaopistolla Saarijärvellä. Koulutus on tarkoitettu jooganopettajille, ja se käsittää kaksi 25 tunnin lähiopetusjaksoa (joulukuu 2019, kesäkuu 2020).

  1. jakso sisältää yin-joogan 1-tason asanat (alavartalo), niiden opettaminen, perusajatuksen taolaisesta filosofiasta ja sen merkityksestä yin-joogaan sekä asanoiden anatomiaan.
  2. jakso sisältää yin-joogan II-tason asanat (ylävartalo), niiden opettamisen sekä kehon äämeridiaanien opiskelun ja niihin liittyviä asanoita. Tutkimme myös energian (chi/prana)kulkua kehossa.

Lisäksi koulutukseen liittyy muutama etätehtävä ja oppimateriaalia. Koko koulutuksen suoritettuaan saa SJL:n yin-jogan opettajatodistuksen.

Toinen jakso on 30.5.- 3.6.2020. Valinnat Yin-joogan opettajakoulutukseen on tehty, suoraan valituille on laitettu sähköpostiviesti.

 

 

Hinta: alkaen 345 e

Ilmoittaudu kurssille

68. Jooganopettajan syventävä koulutus SXXIII/4, 6 vrk

la 7.12.2019 - pe 13.12.2019

Ohjaajat: Ritva Kuure, Sinikka Tala ja Tuija Aaltonen

Hinta: alkaen 480 e

Ilmoittaudu kurssille

69. Jooga – harjoitus ja elämäntapa, 3 vrk * kurssilla 3 paikkaa vapaana!*

ti 17.12.2019 - pe 20.12.2019

Ohjaajat: Mayank Jain ja Jorma Rusanen jooganopettaja SJL®

  Päivittäiseen rutiiniin sopivat joogiset käytännöt parantavat elämänlaatua. Kurssi johdattelee harjoittajaa tasolle, jossa jooga ei ole vain harjoitus vaan myös elämäntapa. Kurssin tarkoituksena on etsiä ja harjoitella keinoja hallita mielen hajautunutta luonnetta, joka aiheuttaa jännitystä, turhautumista, levottomuutta ja surua. Tavoitteena on integroida pään (äly), sydämen (tunteet) ja käsien (fyysinen) vuorovaikutusta harmoniseksi kokonaisuudeksi. Kun joogaa elää ja harjoittelee kotona ja työpaikalla sopivin annoksin tapahtuu todellista edistymistä myös elämänlaadussa. 

  Kurssilla perehdymme Satyananda joogan Daily Yoga Capsule ohjelmaan. Ohjelma annostelee päivittäisen jooga-annoksen otettavaksi ”joogapillerinä” päivän mittaan sopivina hetkinäOpettelemme viiden kapselin harjoitukset: neljä mantraa, kuusi asanaa (myös aurinkotervehdys), neljä pranayamaajooganidran ja meditaatioharjoituksen 

  Ensimmäinen pilleri eli neljä mantraa ovat Maha Mritjunjaya Mantra, Gayatri Mantra, Durgan mantra ja So-Ham mantra 

  Toinen pilleri eli kuusi asanaa ovat Tadasana/Samasthiti (perusseisoma-asento kädet ylhäällä),Tiryaka Tadasana (sivutaivutus seisten), Kati Chakrasana (kierto seisten)Surya Namaskar (aurinkotervehdys, tekemiseen yhdistetään mantrat)Savasana (täydellisen rentoutumisen asento) ja Viparita Karani (puolihartiaseisonta) 

  Kolmas pilleri eli pranayaman hengitysharjoitukset ovat Bhramari (mehiläinen) ja Nadi Shodhan (vuorosierainhengitys), joiden vuoropäivin tehtävät vaihtoehtoiset harjoitukset ovat  Bhastrika (palkeet) ja Kapalbhati (otsalohkon jynssäys). 

  Neljäs pilleri on syvärentoutus eli jooganidra (lyhyt versio eli power nap ”voimanapanteri” sekä pitkä jooganidra). Viides pilleri on meditaatioharjoitus, jossa harjoitetaan yksi yama ja yksi niyama samoin kuin käydään läpi ja analysoidaan päivänkulku. Lisäksi perehdymme käsimudriin ja bandhoihin. 

  Mumbaissa syntynyt ja helsinkiläistynyt Mayank Jain opettaa klassista joogaa Satyanandan/Biharin joogakoulun traditiossa. Mayank on harjoittanut joogaa yli kymmenen vuoden ajan ja on valmistunut jooganopettajaksi Bihar School of Yogasta, joka on Intian vanhin joogakoulu. Mayankin lähestymistapa joogaan on tuoda se osaksi päivittäistä elämää, jotta voimme saavuttaa kehon, mielen ja tunteiden tasapainon. Mayank ammentaa joogasta konkreettisia työkaluja, jotka tuovat elämäämme energiaa ja iloa ja auttavat meitä ratkaisemaan arjen haasteita. Jorma Rusanen on jooganopettaja SJL®. Hän valmistui ohjaajaksi 1995 ja opettajaksi 2001. Jorma on perehtynyt myös satyanandajoogaan. 

 

Katso KURSSIOHJELMA tästä

 

 

Hinta: alkaen 320 e

Ilmoittaudu kurssille

70. Joogaa välipäivien hämärässä, 3 vrk

pe 27.12.2019 - ma 30.12.2019

Ohjaajat: Tarja Haapala jooganopettaja SJL® ja Sami Fabritius jooganopettaja SJL®-opiskelija

Olet tervetullut Joogaopiston rauhaan. Joogaharjoituksissa tutustutaan omaan luonnolliseen

hengitykseen ja pallean toimintaan. Hellitään niveliä pienillä pyörittävillä liikkeillä. Tehdään ääni- ja

syvärentoutusharjoituksia nauttien hellittämisestä, liikkumattomuudesta ja hiljaisuudesta.

Varataan aikaa myös ulkoiluun. Kurssi sopii kaikille.

Katso OHJELMA tästä

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

1. Jooganopettaja SJL ® -kouluttajat (T)

to 2.1.2020 - su 5.1.2020

Ohjaajat:

Ainostaan Jooganopettaja SJL ® kouluttajille tarkoitettu täydennyskoulutus! Kouluttajat kutsutaan tähän.

Hinta:

Ilmoittaudu kurssille

2. Muistijooga, 3 vrk

ma 6.1.2020 - to 9.1.2020

Ohjaajat: Antti Sipinen ja Karin Sillander, jooganopettajat SJL®

Kurssilla käymme läpi Muistijoogan asana-, pranayama-, rentoutus- ja meditaatioharjoituksia sekä erillisiä muistiharjoituksia Memomat-matolla.

Muistijooga: Tarkoituksena on hyvän muistin säilyttäminen, aivojen boostaus sekä muistisairauksien ennaltaehkäisy. Muistijooga sopii kaikille perusterveille +50-vuotialle, joita muistin heikkeneminen huolestuttaa ja jotka haluavat ylläpitää hyvää muistia.

Hinta: alkaen 270 €

Ilmoittaudu kurssille

3. Jooganopettajien perusopinnot P1, 6 vrk

pe 10.1.2020 - to 16.1.2020

Ohjaajat: Seija Rimola, Tarja Haapala ja Pekka Tuomi, Jooganopettajat SJL ®

Koulutuskurssi perusopintojen ensimmäinen jakso. Tee hakemus marraskuu 2019 loppuun mennessä joogaliitto.fi sivuilla linkistä  Jooganopettajakoulutus http://www.joogaliitto.fi/opettajakoulutus/ .

Tutustu myös pääsyvaatimuksiimme ja Joogaopistoon kotisivultamme!

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

4. Pranayama (TXVI/2), 3 vrk

pe 17.1.2020 - ma 20.1.2020

Ohjaajat: Iia Lappalainen ja Tiina Mäki-Kojola jooganopettajat SJL ®

Täydennyskoulutuksen toisella osiolla syvennämme luonnollisen hengityksen tarkkailua ja käymme läpi hengitystekniikoita. Peilaamme hengitystä joogafilosofisiin teksteihin. Voit tulla kurssille, vaikka et olisi ollut ensimmäisellä osiolla.

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

5. Jooganopettajien perusopinnot P2, 6 vrk

pe 24.1.2020 - to 30.1.2020

Ohjaajat: Annika Törn-Raiskila, Susanna Ryynänen, Minna Lahdenperä jooganopettajat SJL® 

Hinta: alkaen 480 e

Ilmoittaudu kurssille

6. Harmoninen ääni ja joogakurssi, 2 vrk

pe 31.1.2020 - su 2.2.2020

Ohjaajat: Hilkka-Liisa Vuori (musiikin tohtori) ja Hilla Saarinen jooganopettaja SJL®

Kurssi on varattu Länsirannikon joogakerholle 21.1.2020 saakka. Varaukset ja tiedustelut Hilla Saarinen  puh. 0400-488 811, hilla.saarinen@gmail.com. Jonotuslistalle voit ilmoittautua joogaliitto.fi/kurssikalenteri.

Hiljaisuuden ääni – matka sydämen resonanssiin

Kurssi on tarkoitettu kaikille rentoutumista, keskittymistä ja hiljentymistä kaipaaville, jotka ovat samalla kiinnostuneita ihmisäänestä. Ääni on sielun tanssia kehossa, se on sisäistä liikettä ja resonanssia. Lähtökohtana on  oman äänemme harmonia; herkistymme tuntemaan oman äänemme värähtelyä kehossa. Hiljaisen äänen kuuntelu ja tuottaminen johdattaa meitä herkkään ja ymmärtävään kuuntelun taitoon. Voimme löytää äänemme uudenlaisena kokonaisuutena, johon kuuluvat myös kirkkaat, huilumaiset yläsävelet.

Perehdymme hiljaiseen ääneen ja sen vaikutuksiin. Hiljainen ääni johdattaa gregoriaanisiin lauluihin ja meditatiiviseen mielentilaan.  Ne vievät meidät  yli tuhat vuotta ajassa taaksepäin aikaan, jolloin ihminen eli laulaen, läheisessä yhteydessä  luonnon kanssa. Jokainen ihminen on itsessään soitin, joka soi omalla tavallaan ja omalla äänellään.

Sinun ei tarvitse osata ns. laulaa tai lukea.

Hilkka-Liisa Vuori on musiikin tohtori ja Vox Silentii -laulaja. Joogaharjoitukset ohjaa Hilla Saarinen sekä Tuula Kiilerich.

 

Hinta: alkaen 200 e

Ilmoittaudu kurssille

7. Joogaviikonloppu, 2 vrk

pe 7.2.2020 - su 9.2.2020

Ohjaajat: Pauli Hatakka ja Antti Palokangas

 

 

Hinta: alkaen 200 e

Ilmoittaudu kurssille

8. Jooganopettajan syventävät opinnot SXXVII/2, 6 vrk

pe 14.2.2020 - to 20.2.2020

Ohjaajat: Ritva Kuure, Sinikka Tala ja Marja Kuismin jooganopettajat SJL®

Hinta: alkaen 480 e

Ilmoittaudu kurssille

9. Jooga ja jooganidra tienä hyvinvointiin ja mielen tyyneyteen, 2 vrk

pe 21.2.2020 - su 23.2.2020

Ohjaajat: Ulla-Maija Rönkä jooganopettaja SJL® ja Maisa Kivi

Käytännönläheiset joogaharjoitukset ja luennot johdattelevat kehon ja mielen tasapainoon ja antavat eväitä myös kotiharjoitukseen. Syvästi rentouttava jooganidra auttaa luomaan levollisen suhteen itseen ja arkielämään

Kurssi on varattu Hämeenlinnan joogayhdistykselle 21.1.2020 saakka. Varaukset, ilmoittautumiset yhteiskuljetukseen ja tiedustelut Anna Kolehmainen puh. 044- 340 1505, anna.kolehmainen@gmail.com.

Jonotuslistalle voit ilmoittautua joogaliitto.fi/kurssikalenteri

Hinta: alkaen 200 e

Ilmoittaudu kurssille

10.Joogasutra oppaana harjoituksen tiellä 2. 3 vrk **kurssi on täyttynyt, ilmoittaudu jonotuslistalle**

pe 28.2.2020 - ma 2.3.2020

Ohjaajat: Arvo Tavi ja Minna Lahdenperä jooganopettajat SJL®

Kurssi on täyttynyt. Mutta jonotuslistalta pääse mahdollisten peruuttamisien takia kurssille. Ilmoitamme tällöin sinulle paikan vapautumisesta.

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

11. S XXVIII /1

ma 2.3.2020 - su 8.3.2020

Ohjaajat: Kouluttajat: Karin Sillander, Terttu Komulainen, Marja Vanhala

Syventävien opintojen 1. osio!

Syventävien jaksolle valittu 24 osallistujaa. Ilmoittaudu jonotuslistalle.

Syksylle 2020 on alustava suunnitelma seuraavasta Syventävien 1. osiosta.

 

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

12. Erityistä joogaa, 2 vrk

pe 13.3.2020 - su 15.3.2020

Ohjaajat: Heidi Viheriälä ja Sirkka Kaplas jooganopettajat SJL®

Taas huippukurssi, tule tekemään siitä taianomainen kanssamme. Joogaopistonsylissä nautit itsestäsi, ihanasta ruoasta, Sirkan ja Heidin harjoituksista, yksinäisyyttä, hiljaisuutta ja saunaa unohtamatta. Tämä kurssi on ollut joka kerta ainutlaatuinen ja koskettava, tule kokemaan se todeksi. Kurssipaikkoja on rajoitetusti.

Katso OHJELMA tästä

Hinta: alkaen 200 e

Ilmoittaudu kurssille

13. Marianpäivän hiljaisuudenretriitti, 2 vrk

pe 27.3.2020 - su 29.3.2020

Ohjaajat: Helena Turja ja Marita Laaksonen jooganopettajat SJL®

Hiljaisuuden retriitti merkitsee erilleen vetäytymistä levon ja rauhan löytämiseksi. Retriitti koostuu pyhästä tanssista ja joogaharjoituksista. Virikepuheissa teemme matkaa Neitsyt Marian kanssa. Opimme läsnäoloa ja samalla pääsemme kosketuksiin oman sisimpämme kanssa. Ohjatut tanssit ovat yksinkertaisia ja helposti omaksuttavia. Majoitutaan jokainen omaan huoneeseensa, siis myös 2 hh majoitus vain yhdelle kurssilaiselle ilman eri korvausta. Kurssille otetaan rajoitettu määrä kurssilaisia. Bobila ei käytössä tällä kurssilla.

Hinta: alkaen 200 e

Ilmoittaudu kurssille

14. The Yoga Sutra (TXV/3), 3 vrk

to 2.4.2020 - su 5.4.2020

Ohjaajat: Hanna Staaff ja Karina Freij Käytännön asiat hoitaa Ritva Kuure, jooganopettaja SJL®

The Yoga Sutra – key concepts from chapter three
Patanjalis Yoga Sutra is considered to be the first and still most
important text on yoga. It explains on a very deep level how our mind
works and is as relevant today as 2000 years ago.The sutra-s also
gives us many practical suggestions for how to work with our mind.
In this course we will discuss key concepts from the third chapter of
this text. This chapter is mostly about meditation and the benefits we
can gain from meditation. During these days we will also chant the
sutra-s that we are discussing and experience some of the practices
that yoga has to offer; asana, pranayama and meditation.

Teachers
Hanna Staaff and Karina Freij from Yogaskolan in Sweden are teachers
in the yogatradition of T Krishnamacharya and TKV Desikachar. They
have practiced and studied yoga for 25 years and are full-time yoga
teachers.
The last 16 years they have been offering teacher trainings as well as
courses for further education in Sweden, Finland and Estonia.

Hinta: alkaen 420 e

Ilmoittaudu kurssille

15. Pääsiäiskurssi, 3 vrk

to 9.4.2020 - su 12.4.2020

Ohjaajat: Sikke Wahlberg ja Sirpa Silventoinen, jooganopettajat SJL ®

Hinta: alkaen 320 e

Ilmoittaudu kurssille

16. Jooga ja meditaatio, 3 vrk

ti 14.4.2020 - to 16.4.2020

Ohjaajat: Maisa Kivi ja Heikki Nurminen

Heikki ohjaa meditaatioharjoitukset ja pitää aiheeseen liittyvät luennot. Maisa ohjaa kaikille sopivat joogaharjoitukset ja johdattelee tutkimaan omakohtaisesti Patanjalin 8-osaista joogatietä.

 

Hinta: alkaen 270 e

Ilmoittaudu kurssille

Päivitä kalenteria valitsemalla alta minkälaista kurssia etsit

Aloittelijoille
Koulutus
Täydennyskoulutus