Kurssikalenteri

Tervetuloa joogakursseille Saarijärvelle!

Tietoa kursseille osallistumisesta täältä.

55 Joogaviikonloppu ja Vuositapaaminen

pe 28.9.2018 - su 30.9.2018

Ohjaajat: Merja Lindström ja Iiris Hänninen, jooganopettajat SJL

Kurssi varattu osin Vuositapaamiselle.

Hinta: alkaen 200 €

Ilmoittaudu kurssille

56 Jooganopettajien perusopinnot P1

ma 1.10.2018 - su 7.10.2018

Ohjaajat: Ritva Kuure, Riitta Kivelä ja Anna-Maija Solin

Jooganopettajaopintojen ensimmäinen lähijakso,

koulutukseen haetaan erillisellä hakulomakkeella.

Jooganopettajakoulutus JOOGANOPETTAJA SJL®

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

57 Akujooga ja parantavat liikkeet

ma 8.10.2018 - ke 10.10.2018

Ohjaajat: Antti Palokangas ja Antti Heikinheimo, jooganopettaja SJL

Akujooga ja Parantavat liikkeet avaavat mielen lukkoja ja antavat luvan syvään hellittä-miseen. Lisätietoa parantavista liikkeistä Joogalehti 1/2018 s. 28 – 29.

 

Akujoogaohjelma

 

Hinta: alkaen 200 €

Ilmoittaudu kurssille

58 ASANAN linjaukset – työpaja, apuvälineet ja ohjeistus (T) 2/2

pe 12.10.2018 - su 14.10.2018

Ohjaajat: Sina Varhee ja Sirpa Immonen, jooganopettajat SJL

Jatketaan asanoiden perusteellista tutkimista, ennen kaikkea yritetään hahmottaa asanoiden hyvää opettamista. Keskitymme erityisesti asanoiden linjauksiin (anatomia, painopisteet ja energian suunta) niin että löydämme asanan, joka on sthira sukham (vakaa ja onnellinen).

 

Kurssille voi osallistua, vaikka ei olisi ollut Asanan linjaukset ensimmäisellä osiolla.

Asnanlinjaukset ohjelma

Hinta: alkaen 200 €

Ilmoittaudu kurssille

59 YOGA-Löytöretki

ma 15.10.2018 - to 18.10.2018

Ohjaajat: Heidi Mehtonen, jooganopettaja SJL ja Sisko Knuth-Lehtola

YOGA – Löytöretki kehon, mielen ja tietoisuuden toimimiseen yhdistyneenä, eheänä kokonaisuutena.
Aloitat YOGA – Löytöretken rauhoittumalla, asettumalla lepoon harmonisten äänimaljojen sointia kuunnellen. Maljat rauhoittavat kokonaisvaltaisesti, rentouttaen kehoasi solutasolla. Rauhalliset, avaavat joogaharjoitukset tyynnyttävät levottoman mielesi. Maalaat sielusi maisemaa ja antaudut maalaamisen sekä kehon, että mielen tasolla tapahtuville vaikutuksille. Ota mukaasi pieni vihko, sillä tarvitset sitä uusien ajatustesi kirjaamista varten, luovan kirjoittamisen avulla.

 

Hinta: alkaen 270€

Ilmoittaudu kurssille

60 Tsa Lung – tiibetiläistä joogaa ja meditaatiota

pe 19.10.2018 - su 21.10.2018

Ohjaajat: Anna-Kaisa Hirvanen ja Ulla-Maija Rönkä SJL jooganopettaja

”Ilman auringon valoa ja lämpöä, luonto ja kukat eivät kukoista. Samoin ilman tietoisuutta ja lämpöä kehoasi kohtaan, sinä et kukoista.”
—Tenzin Wangyal Rinpoche
Kurssilla opettelemme yhdeksän puhdistavaa hengitystä -harjoituksen sekä viiden liikkeen meditatiivisen Tsa Lung -joogan, jota tehdään lattialla tai tuolilla istuen. Viikonlopun aikana syvennämme opittua teorian ja käytännön harjoittelun kautta. Tiibetiksi ”tsa” tarkoittaa kanavia ja ”lung” tuulta eli energiaa. Yksinkertaisissa mutta voimakkaissa Tsa Lung -harjoituksissa pyritään puhdistamaan ja vapauttamaan kehon, tunnetason ja mielen lukkiutumia, jotka estävät meitä lepäämästä luonnollisessa mielenrauhassa. Samalla Tsa Lung on tehokas tapa kehittää kehon ja mielen yhteyttä ja syventää meditaatiota.
Harjoitukset tulevat bön-buddhalaisesta perinteestä yli 1000 vuoden takaa tarjoten meille mahdollisuuden tunnistaa oma viisausluontomme, josta käsin voimme olla hyödyksi sekä itsellemme että toisille.
Kurssi on tarkoitettu kaikille, eikä ennakkotietoja tarvita. Kurssi painottuu hengitysharjoituksiin ja meditaatioon. Voimakkaat hengitysharjoitukset eivät kuitenkaan välttämättä sovi raskaana oleville tai erilaisten sairauksien ollessa aktiivisessa vaiheessa. Jos terveyteen liittyvät kysymykset askarruttavat sinua, voit ottaa yhteyttä kurssin ohjaajaan. Lisää tietoa harjoituksista: www.ligmincha.fi

Kurssin ohjaaja Anna-Kaisa Hirvanen on opiskellut ja harjoittanut Tsa Lung Trul Khor –harjoituksia aktiivisesti vuodesta 2008 lähtien Tenzin Wangyal Rinpochen ja Alejandro Chaoulin johdolla Euroopassa sekä Lishu-Instituutissa Intiassa. Alejandro Chaoul ja Tenzin Wangyal Rinpoche ovat valtuuttaneet hänet jakamaan näita harjoituksia eteenpäin. Lisää tietoja ohjaajasta/yhteystiedot: www.elonvoimaa.fi

Ohjelma

Hinta: alkaen 200 €

Ilmoittaudu kurssille

61 Kypsän iän jooga

ma 22.10.2018 - to 25.10.2018

Ohjaajat: Rauno Lehtonen, jooganopettaja SJL ja Tuula Lehtonen, jooganopettaja opiskelija ja SPR Täyttä elämää eläkkeellä- kouluttaja

Kurssilla yhdessä keskustellen ja joogaillen tutkimme elämänmuutosten tuomia haasteita ja vahvuuksia. Joogan, hyvän ruuan, levon ja kohtaamisten kautta asetumme syksyisen luonnon rauhaan. Tuo mukanasi sinulle tärkeitä asioita: musiikkia, runoja, ajatelmia, leikkejä. Kurssi soveltuu kaikille joogasta ja ikääntymisestä kiinnostuneille.

Hinta: alkaen 270€

Ilmoittaudu kurssille

62 300 milj. vuotta kahdessa päivässä

pe 26.10.2018 - su 28.10.2018

Ohjaajat: Sirpa Tarvonen diplomi kinesiologi ja Sina Varhee, Yin-jooga, Päivi Romo jooganopettaja SJL sekä Arja Sihvola Bodhidharma-yhdistyksestä

Tämä on liikkeen evolutiivinen matka alkueläimestä ihmiseksi. Tämä on myös matka omaan kehoon, liikkeeseen ja itsessä tapahtuvien hienovaraisten muutoksien oivaltamiseen, kun annamme alkukantaisten liikkeiden nousta tietoisuuteemme ja vaikuttaa tapaamme liikkua nykyhetkessä. Retki on varattu osittain Helsingin Joogayhdistykselle. Ilmoittautumiset tämän kurssikalenterin kautta.

 

ohjelma

Hinta: alkaen 220 €

Ilmoittaudu kurssille

63 HATHAYOGA PRADIPIKA -luonnollinen pranayama (T) *kurssi täynnä*

to 1.11.2018 - su 4.11.2018

Ohjaajat: Arvo Tavi ja Minna Lahdenperä, jooganopettajat SJL

Kurssi kuuluu asteittain etenevään teemasarjaan (Joogasutra, Hathayoga Pradipika ja Yogarahasya), jossa käsitellään joogaharjoituksen syventämisen perusperiaatteita Gérard Blitzin opetuksen mukaan. Tavoitteena on löytää yksilöllinen harjoituksen tie, joka ohjaa hellittämiseen ja läsnäolon tilaan, joka syvenee luonnollisen hengityksen ja tarkkaavaisuuden avulla. Joogaharjoituksessa tapahtuva fyysinen prosessi on suorassa yhteydessä psyykkiseen kokemukseen ja sisäiseen uudistumiseen. Nämä kolme asiaa kuuluvat yhteen, eivätkä ne tule esiin ilman toisiaan.

Ohjelma

Kurssi täynnä, jonopaikalle voi ilmoittautua

Hinta: alkaen 270€

Ilmoittaudu kurssille

64 Retriitti: Joogaa ja hiljaisuuden tanssia

ma 5.11.2018 - to 8.11.2018

Ohjaajat: Helena Turja ja Marita Laaksonen, jooganopettajat SJL

Hiljaisuuden retriitti merkitsee erilleen vetäytymistä levon ja rauhan löytämiseksi. Retriitissä vapaudumme virikkeiden ruuhkasta. Hiljaisuus sävyttää retriitin yhdessäoloa. Retriitti koostuu hiljaisuuden tanssista, joogaharjoituksista sekä ohjatuista Progoff -metodilla kirjoitetuista hetkistä. Majoitutaan 1hh ilman lisämaksua.

 

 

Retriitinohjelma

Hinta: alkaen 270€

Ilmoittaudu kurssille

65 Joogaliiton hallituksen ja yhdistysten edustajien yhteinen viikonloppu

pe 9.11.2018 - su 11.11.2018

Ohjaajat: SJL hallituksen jäsenet

Jäsenkirjeessä tarkemmat ilmoittautumisohjeet. Paikkoja rajoitetusti.

Hinta: alkaen 100e

Ilmoittaudu kurssille

66 Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXV/2)

ma 12.11.2018 - su 18.11.2018

Ohjaajat: Karin Sillander, Sirpa Immonen ja Terttu Komulainen

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

67 Jooga lasten elämänilon ja hyvinvoinnin tukena

to 22.11.2018 - su 25.11.2018

Ohjaajat: Anja Huovinen Wickenhagen, lasten jooganohjaaja, jooganopettaja SJL ja Merja Tompuri, toimintaterapeutti ja mindfulness-ohjaaja

Kurssilla syvennämme taitoja käyttää joogaa ja muita kehon ja mielen tasapainoa tukevia toimintoja lasten kanssa toimittaessa – unohtamatta omaa harjoitusta. Tutustumme käytännön harjoitusten ja alustusten kautta lasten joogan ohjaamiseen sekä muihin menetelmiin, joiden avulla voidaan tukea sekä lasten että heidän elämäänsä kuuluvien aikuisten hyvinvointiaKurssi sopii myös ammatilliseksi täydennyskoulutukseksi.

 

Hinta: alkaen 270 €

Ilmoittaudu kurssille

68 Äijäjooga

pe 30.11.2018 - su 2.12.2018

Ohjaajat: Rauno Lehtonen ja Heikki Saastamoinen jooganopettajat SJL

Äijäjooga sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille miehille, jotka toivovat elämänsä olevan notkeampaa. Teemme helppoja perusharjoituksia, joten kurssi sopii kaikille, aloittelijoille sekä jo aiemmin joogaa harrastaneille.

Ohjelma

Hinta: alkaen 200 €

Ilmoittaudu kurssille

69 YOGA- Löytöretki

ti 4.12.2018 - ti 4.12.2018

Ohjaajat: Heidi Mehtonen, jooganopettajat SJL sekä taideterapia- ja rentoutusohjaaja

Rauhoitu, hiljenny ja hidasta. Nauti harmonisten äänimaljojen soinnista. Avaa ajatuksiasi taideterapiamaalauksen avulla. Tyynnytä levoton mielesi joogaharjoituksen aikana. Tämä on tarpeeksi, tämä riittää, tässä on kaikki. YOGA – tämä Hetki ja Kiitollinen Mieli. (klo 9-16)

Hinta: 60 €

Ilmoittaudu kurssille

70 Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXIII/3)

pe 7.12.2018 - to 13.12.2018

Ohjaajat: Ritva Kuure, Sinikka Tala ja Tuija Aaltonen

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

71 Satyanandajooga ja jooganidra

ti 18.12.2018 - pe 21.12.2018

Ohjaajat: Mayank Jain ja Jorma Rusanen jooganopettaja SJL

Satyananda/Bihar-joogan opetus on kokonaisvaltaista ja käytännönläheistä.

Se yhdistää joogan eri lähestymistavat (myös hengitys- ja meditaatioharjoitukset) harjoittajan kehittymisen tueksi. Jooganidra eli ohjattu syvärentoutus on toimiva mutta yksinkertainen tietoisen rentoutumisen tekniikka. Kurssi sopii kaikille, jotka haluavat monipuolisesti kehittää omaa harjoitustaan.

Mumbaissa syntynyt ja helsinkiläistynyt Mayank Jain opettaa klassista joogaa tässä traditiossa. Mayank on harjoittanut joogaa yli kymmenen vuoden ajan ja on valmistunut jooganopettajaksi Bihar School of Yogasta, joka on Intian vanhin joogakoulu. Mayankin lähestymistapa joogaan on tuoda se osaksi päivittäistä elämää, jotta voimme saavuttaa kehon, mielen ja tunteiden tasapainon. Mayank ammentaa joogasta konkreettisia työkaluja, jotka tuovat elämäämme energiaa ja iloa ja auttavat meitä ratkaisemaan arjen haasteita. Jorma Rusanen on jooganopettaja SJL®. Hän valmistui ohjaajaksi 1995 ja opettajaksi 2001. Jorma on perehtynyt myös satyanandajoogaan.

Jooganidrasta

Jooganidra tarkoittaa dynaamista unen tilaa. Se on tehokas apu stressin hallinnassa ja mielen kanssa työskenneltäessä, ja kun halutaan saavuttaa meditatiivinen tila. Harjoituksen aikana tietoisuus käännetään lempeästi sisäänpäin. Sekä mieli että keho lepäävät. Jooganidrasta tekee erityisen se, että sen sisältämien menetelmien avulla nidra koskettaa olemuksen kaikkia osia. Kun keho ja mieli ensin on saatu perusteellisen tietoiseksi ja rentoutuneeksi, käytetään mm. ääniä (mantroja) ja chakrojen visuaalisia symboleja herättämään ja harmonisoimaan nämä energian ja tietoisuuden kentät. Tutkimustulokset osoittavat jooganidran hyötyjen olevan monipuoliset. Harjoitusta voidaan käyttää mm. muistin vahvistamiseen ja luovuuden kehittämiseen sekä luonteenpiirteiden muuttamiseen. Jooganidra palvelee erinomaisesti myös unen puutteesta kärsiviä. Harjoituksen antama rentoutus vastaa kahden tunnin unta.

Satyanandajoogasta

Swami Sivanandan oppilaan Swami Satyananda Saraswatin opettama ns. satyanandajooga on kokonaisvaltainen oppi harmonisesta elämisestä. Se kunnioittaa joogan perinnettä eikä sekoita siihen ohimeneviä muotivirtauksia. Satyanandajooga sopii jokaiselle iästä, sukupuolesta ja kunnosta riippumatta. Siinä huomioidaan ihminen kokonaisuutena, ei pelkästään fyysisenä kehona. Satyanandajooga tarjoaa tavan kehittää tasapainoisesti fyysisiä, psyykkisiä, tunneperäisiä ja henkisiä alueita. Kurssilla opetetaan myös Pawanmuktasana-sarjat.

“Joogan harjoittaminen tuo terveyttä ja henkistä rikkautta. Jokaisen tulisi harjoittaa joogaa saavuttaakseen hyvinvoinnin, elinvoiman, menestyksen ja hyvän terveyden.” Swami Satyananda Saraswati

Hinta: alkaen 320€

Ilmoittaudu kurssille

72. Joogaa jokaiselle, 3 vrk

to 27.12.2018 - su 30.12.2018

Ohjaajat: Tarja Haapala jooganopettaja SJL ja Sami Fabritius jooganopettaja SJL opiskelija 

Välipäivien joogakurssi sopii kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta, olipa sitten vasta-alkaja tai jo pidempään joogaa harrastanut. Joogaharjoitusten, -alustusten ja keskustelun lomassa voi nauttia ulkoilusta talvisessa luonnossa. Opetellaan yhdessä hellittämään ja hengittämään.

Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet. Mitään ei tarvitse osata etukäteen. 

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

2 Jooganopettajien perusopinnot P1

ma 7.1.2019 - su 13.1.2019

Ohjaajat: Jaana Heino-Ellilä, Merja Lindström ja Seija Rimola

Jooganopettajien perusopinnot P1, 6 vrk

Perusopintoihin haetaan erillisellä hakulomakkeella,

joka löytyy kotisivuilta

Jooganopettajakoulutus JOOGANOPETTAJA SJL®

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

3 Pranayama (TXVI/1)

pe 18.1.2019 - ma 21.1.2019

Ohjaajat: Iia Lappalainen ja Tiina Mäki-Kojola jooganopettajat SJL

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

355. Muistijooga, 3 vrk

to 24.1.2019 - su 27.1.2019

Ohjaajat: Antti Sipinen ja Karin Sillander, jooganopettajat SJL®

Kurssilla käymme läpi Muistijoogan asana-, pranayama-, rentoutus- ja meditaatioharjoituksia sekä erillisiä muistiharjoituksia Memomat-matolla.

Muistijooga: Tarkoituksena on hyvän muistin säilyttäminen, aivojen boostaus sekä muistisairauksien ennaltaehkäisy. Muistijooga sopii kaikille perusterveille + 50-vuotiaille, joita muistin heikkeneminen huolestuttaa ja jotka haluavat ylläpitää hyvää muistia.

 

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

4. Tahdonalaisesta tekemisestä kohti olemisen tasapainoa, 2 vrk

pe 1.2.2019 - su 3.2.2019

Ohjaajat: Marja Kuismin ja Anna-Maija Solin, jooganopettajat SJL

Kurssin harjoitukset ja luennot vievät tutkimusmatkalle sisäiseen kokemiseen. 

Tarkastelemme, mitä omassa harjoituksessa tarkoittaa: 

”luopuminen voimankäytöstä tasapainon hyväksi”, 

”ei-tahdonalainen taso harjoituksessa”, 

”asana, tahdonalaisen ja ei-tahdonalaisen kohtaaminen liikkumattomuudessa”, 

”kurinalaisuus erilaisen vapauden mahdollisuutena”. 

Kurssi on varattu 15.12.2018 saakka Hämeenlinnan ja Kouvolan joogayhdistyksille: 

Hämeenlinnan varaukset: Anne Aartolahti puh. 040 594 6308 / hmljooga@outlook.com 

Kouvolan varaukset: Seija Rimola puh. 040 525 5694 

 

 

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

7. Jooganopettajan syventävät opinnot SXXVII/1, 6 vrk

pe 15.2.2019 - to 21.2.2019

Ohjaajat: Ritva Kuure, Sinikka Tala ja Marja Kuismin

Hinta: alkaen 480 e

Ilmoittaudu kurssille

8. Jooga- ja minitalviloma koko perheelle, 2/4 vrk

pe 22.2.2019 - ti 26.2.2019

Ohjaajat: Sirpa Ripatti jooganopettaja SJL ja Merja Tompuri

Perinteinen hiihtolomakurssi nyt uudistettuna, jolloin mahdollisuus osallistua viikon 8 ja viikon 9 talvilomalaiset. Kurssille on mahdollisuus osallistua joko 2 vrk tai 4 vrk. 

Jokaisella lapsella tulee olla vastuullinen aikuinen mukana

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

9. Joogan helmiä, 2 vrk

pe 1.3.2019 - su 3.3.2019

Ohjaajat: Merja Vihavainen ja Kari Timonen, jooganopettaja SJL 

Joogaviikonlopun aikana tutustumme erilaisiin joogatyyleihin,
Yinjoogaan, voimajoogaan, meditaatioon, mantra laulantaan kitaran ja
rumpujen säestyksellä, luontojoogaterapiaan. Mielenkiintoisia luentoja
kuten jooginen ruokavalio, happoemäs tasapaino, mielen onnellisuus.
Kaikkea upeaa talven keskelle. 

Kurssi on varattu 15.1.2019 saakka Salo jooga ry:lle  

Yhteystiedot: ilkka@varnia.fi 

Jonopaikoille voit ilmoittautua tästä

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

13. Jooganopettajien perusopinnot P4

pe 29.3.2019 - pe 5.4.2019

Ohjaajat: Terttu Komulainen, Merja Lindström ja Annika Törn-Raiskila

Jooganopettajaopintojen neljäs perusjakso.

Kurssille voi ilmoittatutua kun on suorittanut perusopintojen kolmannen osion.

 

Hinta: alkaen 540e

Ilmoittaudu kurssille

Jooganopettajien perusopinnot P2

ma 6.5.2019 - su 12.5.2019

Ohjaajat: Marjut Huttunen, Tarja Haapala ja Erja Raiskila

Hinta: alkaen 480 €

Ilmoittaudu kurssille

Päivitä kalenteria valitsemalla alta minkälaista kurssia etsit

Aloittelijoille
Koulutus
Täydennyskoulutus