Kurssikalenteri

Tervetuloa joogakursseille Saarijärvelle!

Tietoa kursseille osallistumisesta täältä.

8. Joogaviikonloppu, 2 vrk

pe 23.2.2018 - su 25.2.2018

Ohjaajat: Maisa Kivi

Tule virkistäytymään asanoiden pariin ja laajentamaan ymmärrystä joogasta ja itsestäsi.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

9 Hyvää oloa joogasta ja avantouinnista, 3 vrk

ma 26.2.2018 - to 1.3.2018

Ohjaajat: Soile Mustonen ja Marja Kausalainen

Kurssilla on mahdollisuus joogan lisäksi tutustua avantouintiin, joka on vanha luonnonparannusmenetelmä kuten joogakin. Nautimme tietenkin myös saunan hyvää tekevistä löylyistä.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

10. Erityistä joogaa erityisille ihmisille, 2 vrk

pe 2.3.2018 - su 4.3.2018

Ohjaajat: Sirkka Kaplas

Tämä kurssi on suunnattu ensisijaisesti henkilöille, joilla on liikuntarajoite tai muita syitä ottaa erityisen rauhallisesti. Tämä kurssi järjestetään nyt jo kolmatta kertaa.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

115. Jooga- ja rumpukurssi, 2 vrk

pe 9.3.2018 - su 11.3.2018

Ohjaajat: Soile Mustonen ja Leila Tervapuro

Tule joogaamaan ja tekemään itse oma Lapinrumpusi, halkaisija n. 50 cm ja tarvikkeineen rummun hinta 90 euroa. Kurssille voi osallistua myös niin, ettei osallistu rummun valmistukseen.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

12. Akujooga ja Parantavat liikkeet avaavat mielen lukkoja ja antavat luvan syvään hellittämiseen , 3 vrk

ma 12.3.2018 - to 15.3.2018

Ohjaajat: Antti Palokangas ja Sirkka Kaplas

Akujooga on yhdistelmä tavallisia jooga-asanoita ja akupainantaa. Asennot samalla venyttävät ja tasapainottavat kehoa manipuloimalla kehon meridiaaneja ja akupisteitä. Aivojumppa ja Parantavat Liikkeet täydentävät hermoratojen aktivoimista ja avaamista eri aivotasojen ja kehon välillä. Lisäksi sensomotoriset harjoitukset täydentävät meridiaanien avaamista ja mahdollistavat syvän hellittämisen ja tyyneyden saavuttamisen.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

13. Jooganopettajien perusopinnot (P2), 6 vrk

pe 16.3.2018 - to 22.3.2018

Ohjaajat: Marjut Huttunen, Tiina Mäki-Kojola ja Anna Kolehmainen

Jooganopettajaopintojen toinen jakso.

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

14. Asanan linjaukset – työpaja, apuvälineet ja oheistus T 1/2, 2 vrk

pe 23.3.2018 - su 25.3.2018

Ohjaajat: Ohjaajat: Sina Varhee SJL-Jooganopettaja ja Sirpa Immonen SJL-Jooganopettaja

 

Asanatyöpajassa opiskellaan asanoiden tarkkaa rakentamista, käytetään tukena apuvälineitä kuten palikoita, vöitä, huopia jne. Näin asanatyöskentely on turvallista eikä kuormita kehoa väärin, sekä se auttaa löytämään asanan oikean linjauksen ottaen huomioon kunkin yksilölliset tarpeet. Työskentelyn kohteena on Euroopan Joogaunionin hyväksymiä asanoita. Kurssi on tarkoitettu kouluttajille, jooganopettajille ja joogan opettajakoulutuksessa oleville.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

15. Jooga-LogoArt -kurssi, 2 vrk

ti 27.3.2018 - to 29.3.2018

Ohjaajat: Marja-Leena Karinen, jooganohjaaja, logoterapeutti ja Irmeli Lehtioksa, homeopaatti, Logo-Art-ohjaaja / kouluttaja

Kurssilla yhdistämme joogaa ja LogoArtia sopivassa suhteessa ja miellyttävässä vuorovaikutuksessa. Maalatessa hiljennymme kuuntelemaan omaa sisintämme ja annamme siveltimen toteuttaa sen ääntä. Teemme lempeitä joogaharjoituksia, jotka mahdollistavat sisäisen hiljaisuuden kuuntelemisen ja syventävät maalaamiskokemusta.

LogoArtin tavoitteena ei ole esittävä taide, vaan taiteen avulla saavutettava tasapainoinen olotila ja oma hyvinvointi. LogoArt on matka itseen, se voimaannuttaa ja vapauttaa luovuutta. Tekniikkana käytämme nestemäisillä vesiväreillä maalaamista (märkää märälle-tekniikka) ja muotopiirustusta. Tarkastelemalla omaa työtään ihminen etääntyy itsestään ja reflektoi samalla itseään. Maalaus voi herättää näkemään ominaisuuksia ja avata tietoisuutta sellaisesta, mitä ei aikaisemmin ole itse tiedostanut. Tekemällä muutoksen maalauksessaan hän tekee samalla muutoksen omassa elämässään, itsessään ja asenteissaan. Iltameditaatio.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

16. Pääsiäinen puhdistuen ja uusiutuen, 3 vrk

to 29.3.2018 - su 1.4.2018

Ohjaajat: Sari Penttilä, jooganopettaja (Ryt 500, LitM), Jorma Rusanen jooganopettaja SJL ja Ulla-Maija Arminen (LTO, KM) Elävän raakaravinto ry:stä

Kurssilla tutustutaan monipuolisten, kehoa ja mieltä puhdistavien ja uusiutumista edistävien joogaharjoitusten sekä rentouttavan jooganidran lomassa elävään ja raakaravintoon sekä mehustamiseen. Luennoilla kuullaan käytännönläheisiä vinkkejä siihen, kuinka lisätä kehoa puhdistavia ja tasapainottavia elävän ravinnon versoja, ituja sekä tuorepuuroja päivittäiseen ravintoomme. Lisäksi tutustumme käytännön demonstraatioiden avulla siihen, kuinka helppoa mehustaminen on ja miten vihermehut antavat virkeyttä ja virtaa arjessa jaksamiseen. Tervetuloa voimaantumaan ja virkistymään

Hinta: alkaen 320e

Ilmoittaudu kurssille

165. Jokamiehen keväthuolto, 3 vrk

to 29.3.2018 - su 1.4.2018

Ohjaajat: Kari Ketonen, PT, Koulutettu hieroja ja kurssin nro 16 ohjaajat

Tule yhdessä voimaantumaan, virkistymään ja hoitamaan niin kehoa kun mieltäsikin Jokamiehen keväthuoltoon kuuluu kuntokartoitus, mielen voitelu, suodattimien puhdistus ja mahdollisesti myös öljyjen vaihto.Tällä nimenomaan miehille suunnitellulla kurssilla liikutaan monipuolisesti harjoittaen voimaa, notkeutta ja kestävyyttä mm. kehopainoharjoittein, venyttelyllä ja ulkoliikunnalla. Mahdollisuus tutustua ja osallistua myös joogaan, sekä uudistavaan ja puhdistavaan elävään ravintoon, sekä osallistua Pääsiäiskurssin (n:o 16 ) ohjelmaan, oman kiinnostuksen mukaisesti.

Hinta: alkaen 320e

Ilmoittaudu kurssille

17. Tie meditaatioon, 3 vrk

to 5.4.2018 - su 8.4.2018

Ohjaajat: Sirpa Polo ja Helinä Siikala

Tutkimme askeleita kohti syvän olemisen tilaa itsessä ja sisäistä levollisuutta.

Lähtökohtana on tietoisuus siitä, että opin tuntemaan itseni.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

175. Hiljaisuuden retriitti, 3 vrk

ma 9.4.2018 - to 12.4.2018

Ohjaajat: Sinikka Tala ja Helena Turja

Retriitti on kokonaisvaltainen elinvoiman lähde, se tukee henkistä kasvua ja mielenrauhaa. Retriitti koostuu virikepuheista, ohjatusta meditaatiosta, joogaharjoituksista sekä ohjatuista kirjoittamishetkistä. Virikepuheissa ja meditaatiossa ammennetaan voimaa Pyhän Birgitan opetuksista. Hiljaisuus auttaa hahmottamaan sitä, mikä elämässä on tärkeää ja merkityksellistä, mikä taas pintakuohua. Hiljaisuuteen astuminen merkitsee askelta kohti yksinkertaisuutta. Majoitumme yhden hengen huoneissa ilman lisämaksua.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

18. Yin jooga ja Meridiaanit. 2 vrk

pe 13.4.2018 - su 15.4.2018

Ohjaajat: Sina Varhee, jooganopettaja SJL, RYT Yin

Energian tasolla yin joogaharjoitus stimuloi energian kiertoa kehossamme. Meridiaanit on väylä, jota kautta energia eli Qi kulkee kehossamme. Se on elämää ylläpitävä voima, joka kiertää lihaksissamme, elimissämme ja kudoksissamme. Qi on läsnä syvimmässä olemuksessamme. Hitaan, läsnäolevan yin joogaharjoituksen kautta stimuloimme kehomme meridiaaneja, energiakanavia ja tuemme Qin luonnollista tasapainoista virtausta tärkeisiin sisäelimiimme ja kaikkialle kehoomme. Kurssilla tutustutaan 12 päämeridiaaniin Yin joogaharjoituksissa ja lyhyillä luonnoilla.

Kurssi on varattu Oulun Jooga ry:lle, voit ilmoittautua eevakaisu@luukku.com 28.2.2018 asti.

Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

19. The yoga Sutra – key concepts from chapter one (T XV/1), 3 vrk

to 19.4.2018 - su 22.4.2018

Ohjaajat: Hanna Staaff and Karina Freij

Patanjalis Yoga Sutra is considered to be the first and still most important text on yoga. It explains on a very deep level how our mind works and is as relevant today as 2000 years ago. The sutra-s also gives us many practical suggestions for how to work with our mind. In this course we will discuss key concepts from the first chapter of this text. During these days we will also chant the sutra-s that we are discussing and experience some of the practices that yoga has to offer; asana, pranayama and meditation. Kurssi on tarkoitettu SJLn kouluttajille ja jooganopettajille. Kurssikieli on englanti. Kouluenglanti on riittävä kielitaito.

Hinta: alkaen 420e

Ilmoittaudu kurssille

20. Pranayama, hengityksen konkreettinen ja hyödyllinen käyttö harjoituksessa, 3 vrk

ma 23.4.2018 - to 26.4.2018

Ohjaajat: Carla Sgroi

Kurssilla yksi paikka vapaana.

Käytännön järjestelyt: Eeva ja Erkki Koistinen. Tulkki: Leila Tapaninen

 

Hinta: alkaen 420e

Ilmoittaudu kurssille

21. Gerard Blitzin opetuksen ydin, 2 vrk

pe 27.4.2018 - su 29.4.2018

Ohjaajat: Arvo Tavi ja Minna Lahdenperä

Opetuksen ydin on omassa harjoituksessa, joka on aina henkilökohtainen kokemus. Siksi meitä kannustetaan luottamaan oman ruumiimme kokemukseen ja etsimään vastauksia itsestämme, emme tarvitse guruja. Mutta voimme yhdessä harjoitella, tutkia joogan opetuksia ja jakaa ajatuksiamme ja kokemuksiamme.

Kurssi on varattu Jyväskylän seudun joogayhdistykselle. Ilmoittautumiset: hallitus@ jklseudunjoogayhdistys.net. Voit kysyä mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

22. Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXII/4), 6 vrk

ke 2.5.2018 - ti 8.5.2018

Ohjaajat: Minna Lahdenperä, Pirjo Paavilainen ja Satu Bethell

Jooganopettajaopintojen neljäs jakso

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

23. Jooganopettajien perusopinnot (P2), 6 vrk

pe 11.5.2018 - to 17.5.2018

Ohjaajat:

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

24. Joogakurssi, teemana: Psoas, 2 vrk

pe 18.5.2018 - su 20.5.2018

Ohjaajat: Leena Karmakallio

Lannelihas eli psoas on kehon keskuksen monitoimilihas. Se sijaitsee vatsan alueen takaosassa ja on siten vaikeasti saavutettavissa ja käsitettävissä. Se tukee selkärankaa ja on mukana lantioalueen eri liikkeissä. Sijaintinsa vuoksi psoas vaikuttaa sisäelimiin ja hermoihin, josta syystä sitä pidetään tunteiden ja kivun lihaksena. Kurssin aikana tutustumme lannelihaksen moninaisiin tehtäviin ja sen vaikutuksiin kehossa. Harjoitteiden avulla tutkimme, miten lihas rentoutetaan, pidennetään ja vahvistetaan. Tutustumme myös joihinkin psoaksen tärkeimpiin ”kavereihin”. Iltaisin tehdään restoratiivisia eli palauttavia harjoituksia ja rentoudutaan jooganidran myötä. Varattu Seinäjoen Seudun Joogayhdistys ry:lle. Ilmoittautumiset: Irene Raunio, retki.sjkjooga@gmail.com. Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

25. Talkooleiri, 4 vrk

ma 21.5.2018 - pe 25.5.2018

Ohjaajat: Kaija Pitkänen, Ami Ihatsu ja Keijo Loisti

Talkooleirillä tehdään yhdessä työtä Joogaopiston hyväksi, tällä leirillä perustetaan kasvimaa ja tehdään monta muuta asiaa. Välillä joogataan ja syödään herkullista kasvisruokaa.

Kurssi tarkoitettu vain Joogaliiton jäsenille.

Hinta: 0e

Ilmoittaudu kurssille

26. Jooga ja ääni, 2 vrk

pe 25.5.2018 - su 27.5.2018

Ohjaajat: Pia Skibdahl ja Tuuli Tiihonen

Ohjaajat: Pia Skibdahl ja Tuuli Tiihonen

Yleisön pyynnöstä kurssimme uusintana! Kurssilla tutustumme laulupedagogin johdattamana äänen rentouttaviin ja vapauttaviin vaikutuksiin. Koemme miten ääni voi johdattaa sisäiseen hiljaisuuteen. Kurssilla opiskelemme myös tervettä ja luonnollista äänenkäyttöä. Yhtenä teemana on äänen yhdistäminen joogaharjoitukseen. Laulutaitoa tai äänellisiä valmiuksia ei edellytetä. Kurssi on avoin kaikille. Kuljetus Tampereelta ja takaisin 20 €. Ilmoittautumiset ja lisätiedot Jooga Tampere 15.4.2018 mennessä: Ulla Karhapää, puh. 045 850 9292 tai ulpukoita@gmail.com.

Hinta: alkaen 240e

Ilmoittaudu kurssille

27. Villivihanneksista ruokaa, 3 vrk

ma 28.5.2018 - to 31.5.2018

Ohjaajat: Lippe Äystö ja Sikku Wahlberg

Kurssilla tutustutaan joogaharjoitusten lomassa villivihanneksiin teoriassa ja käytännössä. Suomen luonnosta löytyy syötäviä kasveja huhtikuusta lokakuulle. Viikonlopun aikana keräämme luonnosta raaka-aineksia ja valmistamme niistä yhdessä ruokaa: villivihannespiirakkaa, nokkoskeittoa tms. Luennoilla perehdytään villivihannesten ravintosisältöön ja rohtovaikutuksiin sekä monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin. Villivihannesasiantuntijana diplomi fytoterapeutti Lippe Äystö, joogaharjoitukset jooganopettaja SJL Sikku Wahlberg.  

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

28. Joogasta iloa ja tasapainoa elämään, 2 vrk

pe 1.6.2018 - su 3.6.2018

Ohjaajat: Helena Ikonen

Kevät on uusiutumisen aikaa. Keräämme yhdessä heräävästä luonnosta ja joogaharjoituksista energiaa ja voimaa kohti kokonaisvaltaista tasapainoa ja sisäistä voimaantumista. Kurssi on varattu Kuusankosken joogakerholle.

Ilmoittautumiset: lissu.ollikainen@elisanet.fi.

Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

29. Kouluttajien täydennyskoulutuskurssi, 4 vrk

ma 4.6.2018 - pe 8.6.2018

Ohjaajat:

Hinta:

Ilmoittaudu kurssille

30. Äänenkäyttö ja mantrat joogaharjoituksessa, 2 vrk

pe 8.6.2018 - su 10.6.2018

Ohjaajat: Iia Lappalainen ja Maimu Opmann

Kurssi on varattu Hämeenlinnan joogayhdistykselle. Yhdyshenkilö: Anna Kolehmainen, puh. 044 340 1505, tapahtumat@ hmljooga.fi. Kysy mahdollisia vapaaksi jääviä paikkoja Joogaopistolta.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

31. Jooganopettajien syventävät opinnot (S XXIV/2), 6 vrk

ma 11.6.2018 - su 17.6.2018

Ohjaajat: Antti Sipinen, Iia Lappalainen ja Ulla-Maija Rönkä

Syventävien opintojen toinen lähijakso

Hinta: alkaen 480e

Ilmoittaudu kurssille

32. Äitiysjoogaa (T), 3 vrk

ma 18.6.2018 - to 21.6.2018

Ohjaajat: Tiina Mäki-Kojola ja Heidi Ristseppä

Äitiysjoogakurssi on suunnattu kaikille äitiysjoogasta kiinnostuneille sekä myös puolisoille ja tukihenkilöille. Kurssi sopii raskautta suunnitteleville, raskaana oleville kaikissa raskauden vaiheissa sekä täydennyskoulutukseksi jooganopettajille. Kurssilla käsitellään odotusta, synnytystä sekä synnytyksen jälkeistä aikaa.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

33. Joogaa jokaiselle, 3 vrk

ma 18.6.2018 - to 21.6.2018

Ohjaajat: Pirkko Talja ja Sami Fabritius

Tämä alkukesän joogakurssi sopii kaikille iästä ja sukupuolesta riippumatta, olipa sitten vasta-alkaja tai jo pidempään joogaa harrastanut. Joogaharjoitusten, -alustusten ja keskustelun lomassa voi nauttia ulkoilusta kesäisessä luonnossa, vaikkapa kävelystä koskelle tai lähimetsän Pranapolulla. Savusauna lämmitetään ja uimaan voi pulahtaa aamusta iltaan. Soutuvenekin on käytettävissä. Opetellaan yhdessä hellittämään ja hengittämään. Tervetuloa juuri sellaisena kuin olet.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

335. Juhannuksen joogakurssi, 3vrk

to 21.6.2018 - su 24.6.2018

Ohjaajat: Soile Mustonen ja Nina Vuorenpää

Kurssi tarjoaa kokonaisvaltaista hyvää oloa joogaharjoitusten, vehreässä keskikesän luonnossa tapahtuvan ulkoilun, kasvisruuan ja rauhallisen ympäristön avulla. Sopii kaikille, myös aloittelijoille.

Hinta: alkaen 310e

Ilmoittaudu kurssille

34. Koko perheen kesäinen joogakurssi, 4 vrk *** Jonotuslista***

ma 25.6.2018 - pe 29.6.2018

Ohjaajat: Johanna Jokinen, Janette Räikkönen, Pauli Talvitie ja Maria Kuula

Johdatusta joogan polulle niin aikuisille kuin lapsillekin. Tutustutaan aiheeseen harjoitusten ja keskustelujen avulla ja vietetään iloisia hetkiä kesäisen luonnon keskellä. Lasten harjoitukset on suunnattu yli 5-vuotiaille. Jokaisella lapsella tai lapsiryhmällä tulee olla oma vastuullinen aikuinen mukanaan.

Kurssi täynnä, voit ilmoittautua jonotuspaikalle.

Hinta: alkaen 345e

Ilmoittaudu kurssille

35. Bhagavad-Gita-kurssi (T), 3 vrk

pe 29.6.2018 - ma 2.7.2018

Ohjaajat: Måns Broo ja Anna-Maija Solin

Monesti Patanjalin Yoga-sutraa pidetään joogien tärkeimpänä tekstinä, mutta muutama vuosisata vanhemman Bhagavad-Gitan vaikutus on itse asiassa ollut huomattavasti suurempi. Toisin kuin Yoga-sutra, Gita on kirjoitettu laajalle yleisölle ja sen käsitys joogasta on myös avara. Tähän vielä lisättynä teoksen draama, runollisuus ja mieleenpainuvuus, niin voi ymmärtää, miten suuret ajattelijat vuosituhannesta toiseen ovat palanneet tähän tekstiin yhä uudelleen. Kurssin aikana tutustumme tekstin henkilöihin, tarinaan ja tärkeimpiin opetuksiin, pohtien mitä teksti voisi antaa juuri meille tänä päivänä Tärkeät joogatekstit tuovat asanaharjoituksiin laadun, joka vie meitä kohti joogan kokemusta. Tekstit inspiroivat harjoittelemaan ja harjoitus auttaa tekstien ymmärtämisessä. Teemme rauhallisia harjoituksia etsien oman kokemuksen kautta yhteyttä siihen, mitä joogasta on kirjoitettu jo tuhansia vuosia sitten.

Hinta: alkaen 270e

Ilmoittaudu kurssille

36. Kundaliinijooga, 2 vrk

ti 3.7.2018 - to 5.7.2018

Ohjaajat: Taina Isotalo ja Maria Lehtonen

 

Tule tutustumaan Yogi Bhajanin opetuksiin perustuvaan kundaliinijoogaan ja sen erilaisiin tekniikoihin. Fyysiset, joskus hyvinkin dynaamiset harjoitukset, hengitys, hiljentyminen, visualisointi ja rentoutuminen ovat osa tätä ikivanhaa joogaperinnettä.

Hinta: alkaen 200e

Ilmoittaudu kurssille

Päivitä kalenteria valitsemalla alta minkälaista kurssia etsit

Aloittelijoille
Koulutus
Täydennyskoulutus